30 Nisan günü kutlamalar kapsamında “Türkiye’de Caz” belgeseli İKSV’nin Youtube kanalında tüm izleyicilerinin erişimine açılırken, Türkçe Vikipedi’deki Türkiye’den jazz müzisyenlerine ait sayfaları artırmak için bir de Vikimaraton düzenleniyor.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 23 yıldır Garanti BBVA sponsorluğunda gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, Uluslararası Jazz Günü kutlamaları kapsamında, jazz ile dolu iki özel etkinliği jazz severlerle buluşturuyor. Dünyanın dört bir yanından insanları jazz müziğini kutlamak ve bu müziğin kökenleri hakkında bilgilendirmek amacıyla UNESCO tarafından 2011 yılında ilan edilen Uluslararası Jazz Günü’nde “Türkiye’de Caz” belgeseli İKSV’nin Youtube kanalında tüm izleyicilerinin erişimine açılırken, Türkçe Vikipedi’deki Türkiye’den caz müzisyenlerine ait sayfaları artırmak için bir de Vikimaraton düzenleniyor.
Festivalden Uluslararası Jazz Günü’ne Özel Vikimaraton: Türkiye’den Jazz Müzisyenleri
Türkçe Vikipedi’deki Türkiye’den jazz müzisyenlerine ait sayfaları artırmak ve geliştirmek için planlanan bu çevrimiçi etkinlik 30 Nisan Perşembe günü 16.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Katılımcılar, önce Vikipedi Türkiye editörlerinin vereceği eğitimle Vikipedi sayfaları oluşturmanın püf noktalarını öğrenecek. İKSV arşivinden seçilen fotoğraflar da müzisyenlerin sayfalarına eklenmek üzere katılımcılarla paylaşılacak.
Etkinlik akışı ve katılım detaylarına caz.iksv.org internet sitesinden ulaşabilirsiniz: https://caz.iksv.org/tr/haber/festivalden-uluslararasi-caz-gunu-ne-ozel-vikimaraton
İKSV’den Uluslararası Jazz Günü’ne Özel “Türkiye’de Caz” Belgeseli
İKSV, 30 Nisan Uluslararası Jazz Günü kutlamaları kapsamında, “Türkiye’de Caz” belgeselini İKSV’nin Youtube kanalında 2 ay boyunca tüm izleyicilerinin erişimine açıyor.
Batu Akyol’un yönetmenliğini yaptığı, ilk gösterimi 20. İstanbul Jazz Festivali kapsamında gerçekleştirilen ve İKSV arşivinden kayıtların da yer aldığı “Türkiye’de Caz” belgeseli, jazz müziğinin ve müzisyenlerinin Türkiye’deki durumunu, gelişim evrelerini ve etkileşimlerini Türkiye’nin tarihiyle paralel olarak inceliyor, çarpıcı söyleşileri ve arşiv görüntüleri ile bu alanda eşsiz bir örnek oluşturuyor.
İKSV UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun 28. Dönem Genel Kurul Üyeleri arasında yer alıyor.
Belgeseli İKSV Youtube sayfasından izleyebilirsiniz: