11 Nisan Jülide Özçelik 20:00
İstanbul doğumlu olan Jülide Özçelik, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde Nükhet Ruacan ve birçok önemli akademisyen ile çalışarak Vokal Performans Bölümü’nden mezun oldu. Bize ait ama evrensel standartlarda ve Türkçe sözlü bir albüm yapma fikriyle yola çıkan şarkıcı, kendi bestelerini ve sevdiği eserleri müzisyen arkadaşlarıyla birlikte yorumlayarak 2008 yılı başında “Jazz İstanbul Volume-1” ve 2011 Aralık ayında “Jazz İstanbul Volume-2” adlı albümlerini müzikseverlerle buluşturdu. Albümlerdeki tüm düzenlemeler Cem Tuncer’e aittir. Jülide Özçelik birçok yerel ve uluslararası festivaldeki solo konserlerinin yanı sıra Bursa, Antalya, Çukurova, İstanbul Devlet Senfoni Orkestraları ile verdiği konserler serisine de devam etmektedir.
22 Nisan CRR Jazz Orkestrası & Meltem Ege Bir Dünya Solistiyle Yaza Merhaba 20:00
Şef Nail Yavuzoğlu 1960 senesinde İstanbul’da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nı 1983 yılında bitirdi. 1984 yılında konservatuvarda göreve başladı. 1988 yılında İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Musiki Sanat Dalında yüksek lisans programını, 1995 yılında ise İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bilim Dalı Doktora programını bitirdi. 2004 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Ses Kayıtları Anabilim Dalını kurdu. 2007 yılından beri CRR Caz Orkestrası’nın müzik direktörlüğü ve şefliğini yapan Yavuzoğlu farklı projelerde piyano, flüt ve basgitar çalmaktadır. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümünde; Yüksek Solfej, Armoni, Enstrümantasyon -Orkestrasyon, Kontrpuan- Füg, Türk Müziğinde Polifoni, Modern Armoni, İleri Müzik Teorisi, Ses Sistemleri, İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans Programında; Polifonide Yöntemler, Film Müziği, Karşılaştırmalı Müzik Teorileri, Doktora programında; Modern yazım teknikleri, İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans Programında; Müzik Tarihi, Özel Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde; Müzik Tarihi, radyoda müzik programcılığı, iletişim ve müzik dersleri vermiş ve vermektedir.
Meltem Ege, Bilkent Üniversitesi Piyano Bölümü’nü bitirdikten sonra 2006 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışması’na katılarak Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda temsil etmek üzere seçildi ve orada da Türkiye’yi temsilen yine birincilik kazandı. 2007’de Berklee College of Music’in Vokal Performans bölümüne kabul edildi. Berklee’nin özel yetenek bursuna ve vokal bölümünün Özel Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Berklee’den en yüksek derece (summa cum laude) ile mezun olduktan sonra 2010’da Türkiye’ye dönüş yaptı. 2014 yılında Walt Disney tarafından kurulmuş, yenilikçi ve deneysel müziğin en iddialı okullarından California Institute of the Arts’ın Performans ve Kompozisyon doktora programına o yıl seçilen iki kişiden biri olarak Los Angeles’e taşındı. Ege, 2017 yılında eğitimini tamamlayarak Türkiye’de doktora sahibi olan ilk jazz vokalisti olmuş oldu. Eğitimi sırasında Bobby McFerrin, Sheila Jordan, Rhiannon, Linda Ronstadt, Bob Stoloff, Mili Bermejo, ve David Rosenboom gibi isimlerle çalışma fırsatı yakaladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı TRT Hafif Müzik ve Jazz Orkestrası Konseri 19:00
Şef: Serkan Özyılmaz
Konuk Çocuk Sanatçılar
Güray Köşker (keman), Birce Kayhan (klarnet), Ayşe Musluoğlu (solist), Özgür Taner (piyano), Hakan Başar (piyano), Sarp Kudun (trombon)
Ülkemizin en önemli jazz müzisyenlerini bir araya getiren, nesilden nesile hitap edip, türünün ilk ve en önemli örneği olan TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Salı günü Cemal Reşit Rey konser salonunda jazz severlerle buluşuyor. 1982 yılında kurulan ve o yıldan günümüze seçkin müzisyenleri bünyesine bulundurup türler arası köprü kuran orkestra, jazz müziğini 7‘den 70’e herkese sevdirip geniş kitlelere ulaştırmak için konserlerine devam ediyor. TRT çatısı altında “Big Band” kimliği ile çalışmalarını sürdüren TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestarısı , bu güne kadar ulusal ve uluslararası etkinliklerde ülkemizi başarıyla temsil etti. Mekan ve zaman tanımayan bu orkestranın müzikal kimliğini “ahenk” kelimesiyle tanımlamak mümkün. TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestarası şefi Serkan Özyılmaz ve konuk çocuk sanatçılar Güray Köşker, Birce Kayhan, Ayşe Musluoğlu, Özgür Taner, Sarp Kudun, Hakan Başar eşliğinde, ulusal ve evrensel eserlerden oluşan geniş repertuvarları ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda siz değerli dinleyicileriyle bir araya gelecek. TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası Saksofonlar: Meriç Demirkol, Serdar Barçın, Engin Recepoğulları, Çağdaş Oruç ve Barış Özer Trombonlar: Hakan Çimenot, Emre Kayhan, Kürşat Sekban ve Hüseyin Çakır Trompetler: Halil İbrahim Işık, Utku Akyol, Sercan Kerpiçciler, Can Çankaya Gitar: Cem Tuncer Kontrbas: Ozan Musluoğlu Davul: Ferit Odman Piyano ve Şefimiz: Serkan Özyılmaz
24 Nisan Mayra Andrade 20:00
1985 yılında Küba’nın başkenti Havana’da dünyaya geldi. Çocukluk yıllarında önce Cabo-Verde’de ve sonra sırasıyla Senegal, Angola ve Almanya’da büyüyen genç sanatçı, sonraki yıllarda da yılda en az iki ayını hep Cabo-Verde’de geçirerek büyüdü. 17 yaşında Paris’te şan dersleri almaya başlayan Mayra, bu sırada besteci Orlando Pantera ile tanışıp beraber çalışmaya başladı. Özellikle Portekizce konuşulan yerlerde sahneye çıkmaya başlayan Mayra, Cabo-Verde’nin şehirleri Mindelo ve Praia dışında Lizbon’da da sahne aldı. 2001 yılında Kanada Ottawa’da gerçekleştirilen şarkı yarışmasında “Jeux de la Francophonie” altın madalyasının sahibi olan Mayra Andrade genç yaşına rağmen, Almanya Müzik Eleştirmenleri Ödülü’nden BBC Radyo 3 Dünya Müziği Ödülü’ne kadar birçok ödülün sahibi. 2006 yılında ilk albümü “Navga” yı yayınlayan Andrade, 2009 yılında çıkardığı ikinci albümü “Stória, Stória” ile turne gerçekleştirdi. 2013 yılında “Lovely Difficult” albümünü yayınladı. Yeni albümü “Manga”da dinleyicilere, dünyaca ünlü Cabo-Verdeli müzisyen Kim Alves ile Cabo-Verde’nin köklerinden modern Afrika müziğine uzanan bir müzik şöleni sunuyor.
30 Nisan Dünya Jazz Günü 20:00
TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası “Uluslararası Caz Günü” Kutlaması Şef: Serkan Özyılmaz (piyano) Meriç Demirkol, Serdar Barçin, Engin Recepoğullari, Çağdaş Oruç Ve Barış Özer (saksofonlar), Cem Tuncer (gitar), Ozan Musluoğlu (kontrbas), Ferit Odman (davul).
Ülkemizin en önemli jazz müzisyenlerini bir araya getiren, nesilden nesile hitap edip, türünün ilk ve en önemli örneği olan TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası, UNESCO’NUN Uluslararası Jazz Günü olarak kabul ettiği 30 Nisan Salı günü Cemal Reşit Rey konser salonunda jazz severlerle buluşuyor. 1982 yılında kurulan ve o yıldan günümüze seçkin müzisyenleri bünyesine bulundurup türler arası köprü kuran orkestra, jazz müziğini 7‘den 70’e herkese sevdirip geniş kitlelere ulaştırmak için konserlerine devam ediyor. TRT çatısı altında “Big Band” kimliği ile çalışmalarını sürdüren TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestarısı, bu güne kadar ulusal ve uluslararası etkinliklerde ülkemizi başarıyla temsil etti. Mekan ve zaman tanımayan bu orkestranın müzikal kimliğini “ahenk” kelimesiyle tanımlamak mümkün. TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestarası şefi Serkan Özyılmaz ve konuk solist Ece Göksu eşliğinde, ulusal ve evrensel eserlerden oluşan geniş repertuvarları ile Cemal Reşit Rey konser salonunda siz değerli dinleyicileriyle bir araya gelecek.