Kaan Çelen’in ilk solo albümü NA-Zİ-LE piyasada!
Lin Records etiketi ile 11 Aralık 2020 günü yayınlanan albüm, CD ve dijital format olarak müzik marketler ve tüm dijital platformlarda dinleyicisi ile buluştu.
Albüm beş yeni beste ve bir jazz standardı ile altı parçadan oluşuyor;
1- Na-Zi-Le (Kaan Çelen, Tamer Temel)
2- Beyoğlu (Volkan Topakoğlu)
3- Jive Coffee (Peter Bernstein)
4- Beşer (Tamer Temel)
5- Hi Mr. Stewart (Kaan Çelen, Volkan Topakoğlu)
6- Dear Ediz (Kaan Çelen, Volkan Topakoğlu)
Albümde Kaan Çelen davul, Tolga Bilgin trompet, Tamer Temel saksofon, Ercüment Orkut piyano ve Volkan Topakoğlu kontrbas ile yer alıyor. Albüm kayıtlarını Sinan Sakızlı ve Ceylan Akçar (Hayyam Stüdyoları) Mix ve Mastering’i ise Emre Malikler yaptığı çalışmada albüm kapak fotoğraflarını Erdal Kaş çekmiş, kapak tasarımını Yiğit Gürevin yapmış.
Tüm tutkuları ve cesaretiyle aklının odalarındaki duvarlarda seslerin asılı kaldığı, ruhunun koridorlarında koşturan ritimleri, jazz’ın transparan süzgecinden geçirerek kendine özgü enstrümanı ile bir festivale dönüştüren, müziğin iyileştirici ve birleştirici gücüne inanan herkesi bir kapıdan girip bambaşka kapılardan çıkaracak, mananızı bulmaya davet eden hayret verici bir Kaan Çelen albümü bu.
“Bir Tutkunun Eseri”
Dünyada bir uzvunu kullanamayan ama engel de tanımayan sanatçının yayınladığı albüm dünyada bir ilk olması açısından da büyük önem taşıyor.
Her hayat kendine özgü bir yol hikayesi ile başlar ve koca bir hayatı ne renge boyarsanız o renklilikle bakarsınız hayata.
1994 Bolu’da başlayan Kaan Çelen’in hikayesi, doktor hatası yüzünden sol kolunu kullanamaması, 15 yaşında ise fizyoterapisti Serkan Sevim’in yönlendirmesiyle müzikle buluşması ile devam etmiş. Müzik ona, o da sol yanı olan enstrümanı davulu ile müziğe bağlanmış. Sanatçının kendi tabiriyle; “Çocukluğumdan itibaren hiç unutmayacağım bir anı varsa o da annemin her durumda ‘sen yaparsın, sen yapacaksın’ demesi olmuştur. Bu sayede kendimi hiç farklı hissetmedim. Hala da engelli olduğumu fark edince şaşırıyorum. Çünkü engel kelimesinin zihnimde hiçbir yeri yok”.

Tolga Bilgin (tp), Tamer Temel (ts), Ercüment Orkut (p), Volkan Topakoğlu (b), Kaan Çelen (d) (Photo: Erdal Kaş)
Eğitimi
Hayata küsmek yerine jazz müziğine tutunmayı seçen Kaan Çelen’nin müzikal yolculuğu, 17 yaşında, “yol göstericim, değerli ağabeyim” dediği ilk profesyonel öğretmeni, davulcu Ediz Hafızoğlu’ndan aldığı dersler sayesinde başladı.
2013 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Caz Sertifika Bölümü’nü burslu olarak kazanıp Ferit Odman ve 2014-2017 yıllarında Cem Aksel ile çalışma fırsatı buldu. Boğaziçi Üniversitesi’nin 2015 yılında düzenlediği New York Jazz Workshop’una katılmaya hak kazanıp aynı zamanda 22. ve 23.’sü düzenlenen İzmir Avrupa Jazz Workshop’larına katılıp çeşitli İtalyan ve Polonyalı sanatçılarla da tanışma ve çalışma fırsatını buldu. Jazz haricinde kendi doğduğu topraklardan beslenen ruhundaki etnik titreşimleri de birleştirerek Türk Sanat Müziği Orkestrası ile Türk müziğinin farklı tarzlarını çalarak deneyimle şansını da yakaladı.
Kariyeri
İstanbul başta olmak üzere birçok müzisyenle Türkiye’nin çeşitli illerinde konserler veren Kaan Çelen, ilk yurt dışı konserini ise 2016 yılında Yunanistan’da verdi.
“Neyin merakına takıldıysa zihnimiz, onun dünyasında var olur gerçekliğimiz” diyen
Kaan Çelen’den, yeni çıkaracağı cesaret ve tutkunun albümünde ona inananlara ve yol arkadaşlığı edenlere ithafen albüm kapağındaki yazısı;
Bu zorlu yolda yanımdan hiç ayrılmayan ve her zaman destekleyen annem Nazile Çelen ve değerli fizyoterapistim Serkan Sevim’e; ilk profesyonel davul öğretmenim, yol göstericim değerli ağabeyim Ediz Hafızoğlu’na; Hayyam Stüdyoları’ndan sevgili Sinan Sakızlı ve Ceylan Akçar’a; her sorumu büyük bir özveri ile cevaplayan son davul öğretmenim Cem Aksel’e; jazz deryasına tutulduğum ilk günden beri yanımda olan, beni destekleyen Baki Duyarlar, Şevket Akıncı, Ferit Odman, Kağan Yıldız, İmer Demirer, Volkan Topakoğlu, Barış Ertürk, Volkan Polat, Serhan Erkol, Siney Yılmaz, Cem Tuncer, Tamer Temel, Ercüment Orkut, Bulut Gülen ve Alper Yılmaz’a…
Her sorunumda yanımda olan dostlarıma, büyüklerime ve bu albümde çalmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğum değerli müzisyen büyüklerim Volkan Topakoğlu, Tamer Temel, Ercüment Orkut ve Tolga Bilgin’e sonsuz teşekkürlerimle…
İyi ki varsınız.